Bezienswaardigheden in Florence

 Bezienswaardigheden in Florence

De mooie Italiaanse stad Florence is natuurlijk zeker een kijkje waard. Er zijn namelijk veel bezienswaardigheden in Florence. Deze Italiaanse stad is misschien wel een van de bekendste stad in Italië. Je kunt in deze historische stad namelijk van alles en nog wat bezoeken zoals verschillende soorten musea, verschillende kerken en nog veel meer mooie plekjes zoals een lekker terrasje aan de rivier de Arno. Florence is de hoofdstad van de regio Toscane en dat zie je in alles terug, het is namelijk een mooie stad met alles erop en eraan. Hieronder lees je precies wat je allemaal kunt doen en wat je allemaal kunt bekijken in deze wonderlijke stad.

Citytour

Wanneer je in Florence bent wil je natuurlijk een leuke citytour doen zodat je geen enkele bezienswaardigheid mist. Je hebt hiervoor verschillende opties. Je kunt namelijk de stad verkennen op de fiets. Je kunt langs allerlei bezienswaardigheden fietsen en je kunt je ogen uitkijken op deze fantastische stad. 

Er is alleen wel een nadeel als je in het hoogseizoen in Florence bent. Je hebt dan namelijk te maken met lange wachtrijen voor de bezienswaardigheden. Gelukkig heb je verschillende city passes die je kunt kopen zodat je geen last hebt van de wachtrijen. Je zult vast wel denken: welke Florence city pass kopen de meeste mensen en hoe zit dat in elkaar? Nou het gaat als volgt, je koopt een city pass en je kunt dan bij de drie belangrijkste bezienswaardigheden naar binnen. Je kunt een kijkje nemen in het Uffizi museum, een kijkje in de koepel van Brunelleschi en je kunt naar de Galleria dell’Accademia. Je hoeft dan niet lang te wachten in de rijen en je kunt genieten van de mooie cultuur van deze Italiaanse stad. Je kunt de stad op verschillende manieren ontdekken bijvoorbeeld op de fiets of lopend. Deze citytour is een uitgebreide stadswandeling die je leidt langs de mooiste plekken. Je hebt genoeg te bekijken dus een city pass is ideaal voor in Florence.

Duomo Santa Maria Del Fiore

In Florence staat een van de grootste kathedralen van Europa: hij staat namelijk op de derde plek van de grootste kathedralen. Het is een mooi historisch gebouw met enorm veel geschiedenis. De wereldberoemde kathedraal staat in het historische centrum en is zeker een bezoekje waard. Je kunt namelijk de gehele architectuur van dit gebouw bewonderen. Het is afkomstig uit de middeleeuwen en is op een mooie Italiaanse manier gebouwd. In de middeleeuwen wilde men in Florence dat alles mooier en groter werd dan de steden eromheen. Zo is dit fantastische project begonnen en werd deze grote kathedraal gebouwd. 

De kathedraal is erg mooi om te bekijken, er zitten namelijk aan de buitenkant allemaal kunstwerken in verwerkt. Ook zijn de bronzen deuren met afbeeldingen van Maria niet te missen. Naast de mooie bronzen deuren is de wereldberoemde kathedraal natuurlijk te herkennen aan de mega grote koepel bovenop. Door de hele stad kun je de kathedraal zien, te danken aan de enorme koepel. Ook heeft deze kathedraal een hoge toren die je kunt beklimmen. Er zijn in totaal vierhonderd treden die je op moet voordat je een mooi uitzicht van de stad krijgt, maar dat is het allemaal waard. De Dom van Florence bezoeken moet namelijk op je to-dolijst staan!

Markthallen van Florence

Wanneer je al hebt genoten van de kunst en geschiedenis van de stad is het natuurlijk tijd voor de cultuur van de Italianen. In Florence heb je namelijk enorme markthallen waar je allemaal etenswaren kunt halen zoals groente, typisch Toscaans eten, brood en nog veel meer lekkernijen. Je kunt dus de gehele Italiaanse keuken ontdekken door een kleine wandeling door de markthallen van Florence.

Basiliek Santa Croce

De Basiliek van Santa Croce is niet te missen wanneer je in Florence bent. Het is een enorm mooie basiliek van binnen en van buiten. In de basiliek zijn verschillende belangrijke en bekende mensen begraven. Zo ligt in deze basiliek Michelangelo begraven, Leonardo Bruni en nog veel meer bekende dichters, kunstenaars en andere belangrijke mensen. Deze kerk heeft over heel Florence het meeste interieur: de kerk hangt vol met mooie schilderijen, beelden en staat in het teken van kunst. De basiliek heeft een eeuw geduurd om te bouwen en is dus echt een prachtwerk om met eigen ogen te zien. 

Rivier de Arno

Een hele belangrijke bezienswaardigheid van de stad is natuurlijk de typerende rivier. De Arno is namelijk de langste rivier die door Toscane loopt. De rivier loopt door de hele stad heen en je kunt er in de zomer heerlijk van genieten met een lekker ijsje. Er zijn genoeg leuke terrasjes te vinden aan het water en waar je lekker kunt gaan genieten van de Italiaanse zon.

Redactie

Related post