Sfeer toevoegen aan je interieur

 Sfeer toevoegen aan je interieur

De sfeer in ieder huis is anders. Het ene huis staat vol met gezellige lampen en kaarsen en de ander brengt sfeer in huis door middel van knusse meubels. Kan jouw interieur wel wat extra sfeer gebruiken? Zo doe je dat!

Sfeerelementen

Er zijn natuurlijk honderden sfeerelementen die je kan toevoegen aan je interieur om het allemaal net wat gezelliger te maken. Als eerste sfeerlampen; sfeerlampen zijn net wat warmer dan de gemiddelde lampen en zorgen voor een knusse sfeer. Vooral in het najaar een echte aanrader om in huis te hebben! Zo wordt het allemaal iets gezelliger in huis wanneer het buiten al donker is. Daarnaast zijn sfeerkaarsen een echte toevoeging voor in je huis. Schaf een mooi kaarsenplateau aan in je favoriete kleur en zet hier een stuk of vier stompkaarsen op, zo creëer je een gezellig sfeertje!

 

Raamdecoratie

Vaak hebben mensen niet in de gaten dat raamdecoratie veel invloed heeft op de sfeer en look van je woning. Wanneer je eenvoudige raamdecoratie hebt hangen, voelt je interieur vaak sneller wat kil aan. Raamdecoratie kiezen is lastig, want er zijn honderden verschillende opties. Daarom benoemen we kort de raamdecoratie die meteen sfeer geeft aan je woning.

Als eerste de welbekende shutters. Deze zijn perfect voor in een Scandinavisch of modern interieur en geven in een warme houtkleur een knusse look aan je woning. Ook rolgordijnen zijn een populair type raamdecoratie. Deze kun je in verschillende patronen, kleuren en stoffen bestellen. Kies voor warme tinten als je wat extra gezelligheid aan je interieur wil toevoegen. Voor het ultieme knusse gevoel kun je het beste gordijnen ophangen. Ga voor meerdere lagen met bijvoorbeeld voile en overgordijnen van een dikke stof. Zeker in de koudere maanden geeft dit een warme en sfeervolle uitstraling aan je huis.

Groen moet je doen

Een echte sfeermaker voor in huis zijn planten. Planten staan niet alleen hartstikke goed in je interieur, maar zijn ook nog eens goed voor je. Planten zorgen voor zuurstof waardoor de luchtkwaliteit in je huis beter wordt. Daarnaast zorgen planten voor rust. Fijn dus als je na een lange en stressvolle dag thuiskomt van werk. Tip: zet ook planten neer in je slaapkamer. Zo slaap je een stuk beter door de fijne luchtkwaliteit. Planten geven elk interieur meer levendigheid. Zelfs in een minimalistisch interieur is dit dus een goede sfeermaker.

Een likje verf

Als jouw interieur vooral bestaat uit veel koele kleuren, dan kan het zijn dat je huis soms wat kil overkomt. Als je graag wat meer warmte en sfeer wilt toevoegen, kan het helpen om over te stappen op een ander kleurenpalet. Geef je muur bijvoorbeeld een gewaagd en warmer kleurtje zoals bordeauxrood of donkergroen. Op deze manier breng je meteen wat sfeer in de ruimte. Als je niet bereid bent om meteen een hele muur te verven, kan je ook beginnen met het toevoegen van sierkussens of andere kleine accessoires in warme kleuren.

onlino

Related post