Inrichten van je thuiswerkplek

 Inrichten van je thuiswerkplek

Na de covid-19 uitbraak is het vanzelfsprekender geworden om een aantal dagen in de week thuis te werken. Voor een ideale thuiskantoor is een goede werkplek onmisbaar. Benieuwd hoe je dit het beste kan doen? In deze blog geven we je een aantal tips waar je op moet letten bij het inrichten van jouw thuiskantoor!

Thuiskantoor

Het inrichten van een prettige werkplek is erg belangrijk. Een afgescheiden thuiswerkplek geeft als voordeel dat het privé en werk gescheiden blijft van elkaar. Heb je een kamer of ruimte over die je kan gebruiken als thuiswerkplek? Houdt rekening met voldoende lichtinval en ventilatie. Daglicht en frisse lucht kan je concentratie en prestatiedrang positief beïnvloeden. Hiernaast is het zaak je werkplek netjes en overzichtelijk te houden, zodat je de volgende dag weer fris en fruitig aan de slag kunt gaan. Bij de inrichting van een thuiskantoor moet je denken aan een bureau, bureaustoel en de computer. Maar er komt veel meer bij kijken! Ben je een enorme boekenwurm, en heb je een aantal zelfontwikkelingsboeken? Dan is het aanschaffen van een kleine boekenkast of planken niet verkeerd! Plaats wat plantjes of andere accessoires op je bureau of aan de muur voor de extra sfeer in je thuiskantoor! 

Ergonomisch meubilair

Thuiswerken betekent, zoals gezegd, een prettige werkplek. Hier valt ook rekening te houden met hoe je werkt. Denk hierbij aan een goed stel bureau en bureaustoel. Is het toch niet beter om een investering te doen in ergonomisch meubilair? Er zijn verschillende soorten en maten, met elk een ander prijskaartje. Het werken aan een juist afgesteld bureau en bureaustoel voorkomt het aannemen van een verkeerde werkhouding en het veroorzaken van gezondheidsklachten en verzuim. De reden hiervan is omdat ergonomisch meubilair aan te passen is naar persoonlijke wens en de bewegingen van jouw lichaam.

Pauze is net zo belangrijk

Tijdens het werken is het belangrijk pauzes in te lassen, om rust te nemen. Te lang naar een beeldscherm staren kan je ogen gaan irriteren en concentratieproblemen opleveren. Zorg er hierom voor elk uur even op te staan en wat anders te gaan doen. Naast pauzes is beweging ook erg belangrijk. Ga in de middagpauze een stukje wandelen met de hond of ga een uurtje sporten.

Financieren

Een goede thuiswerkplek inrichten kan een enorme investering zijn. Heb je al nagedacht hoe je dit gaat financieren? Een steeds populair wordende manier van beleggen is investeren in crypto. Verdiep je in de cryptocurrency en bekijk de ethereum prijzen online. Het is zaak om een betrouwbare crypto aanbieder te vinden, zoals anycoindirect. Misschien is dit wel iets voor jou!

onlino

Related post