Droomslaapkamer inrichten

 Droomslaapkamer inrichten

De zomervakantie zit erop en we gaan allemaal weer aan de slag. Kinderen weer naar school, jongeren weer aan de studie en wij weer aan het werk. Om het ontspannende gevoel na de zomervakantie zolang mogelijk te behouden, is het een goed idee om de slaapkamer aan te pakken. Op naar die perfecte droomslaapkamer!

Bed

De basis is altijd het belangrijkste. In het geval van een slaapkamer is dat uiteraard jouw bed. Laat je goed adviseren in beddenwinkel wat betreft matras. Neem jouw partner mee, want tegenwoordig kun je in één matras twee verschillende types laten maken. Zo hebben jullie beiden een matras dat past bij jullie lichaam. Wat betreft het frame van het bed is het handig om na te gaan bij jezelf of het vooral mooi moet zijn, of ook functioneel. In een kleine slaapkamer is extra opbergruimte in de vorm van lades erg prettig.

Raamdecoratie

Raamdecoratie in jouw slaapkamer is belangrijker dan je denkt. Het zorgt ervoor dat je lekker kunt slapen en geen last hebt van het zonlicht. Maar ook op warme dagen helpen verduisterende gordijnen kant en klaar er ook voor dat de warmte buiten blijft. Woon je in een straat met veel inkijk? Dan kun je gebruik maken van shutters of in between met daar overheen nog verduisterende gordijnen. Duorolgordijnen zijn ook ideaal als je graag privacy wilt, maar wel licht nodig hebt!

Kledingkast op maat

Als je bezig bent met het opknappen van jouw slaapkamer kun je het maar beter gelijk goed doen. Een kledingkast op maat laten maken is niet goedkoop, maar is het zeker waard. Een kast die volledig in de hoogte gaat biedt superveel opbergruimte, maar ziet er op het oog mooier uit dan een kast die niet tot het plafond gaat. Denk na over een her and his-kant in de kast, en vraag je af of je meer plankjes nodig hebt of juist graag een groot hanggedeelte wilt. Online kun je veel inspiratie vinden voor de ideale kast, maar het ligt aan jou persoonlijk waar jij behoefte aan hebt, dus denk er goed over na.

Aankleding

Tot slot de aankleding van de slaapkamer. Ga voor een warme, rustige kleur op de muren. Op Pinterest kun je veel tips vinden voor natuurlijke kleuren die veel warmte en rust uitstralen. In koude winters wil je natuurlijk met je voeten op een hoogpolig kleed stappen. Kies voor een kleed in een kleur die goed samen kan met de kleur op de muur. Zorg voor een mooi dekbedovertrek in een luxe stof. Tot slot een prachtig schilderij aan de muur en nachtlampjes met een warme lichtkleur zorgen ervoor dat jouw slaapkamer een oase van rust is geworden. Voldoende slaapkamer inspiratie opgedaan? Slaap lekker!

onlino

Related post